Naše prve besede

Vamos chicas!

Ena izmed mojih prvih besed, ki sem jo slišala od profesorice. Kot sem predvidevala se je z španci teško sporazumevat saj neznajo dovol dobro angleško. Prvi dan šole 11.5 smo imele pouk z profesorico za prakso s katero smo krojile in šivale kopalke. Ko smo stopile v učilnico je prfesorica Nadia začela govoriti špansko in mi smo jo samo debelo pogledale saj nerazumemo kaj nam je hotela povedati. Srečo smo se lahko sporazumevale z prevajalnikom ter pantomimo, ogromno smeha in veselja smo vzbudile med učenci in Nadio.

Skozi pogovor smo pridobile novo znanje španskih besed Ola, Bajo ( baho- pritličje), adios (adijo), mucho gracias (hvala), de nada ( ni zakaj), como estas (kako si), bueno(uredu), chiquitita (malo), vamos ( gremo), chicas ( punce), tramvia (tranvaj)a, manjana (jutri), aora (zdaj), vale ( oki), espere (počakaj), hermosa ( lepa).

Pantomimo, prevajalnik ter besede pa nam niso prišle prav le v šoli temveč tudi v trgovini, ter iskanju avtobusne postaje ali ulice in znamenitosti v Santa Cruzu. Kljub temu da španci negovorijo najbolj tekoče angleško so zdaleč eni izmed najbolj prijaznih in srčnih narodov, ki ti kljub neznanju jezika pomagajo naprimer pri iskanju avtobusne postaje, pomoči v trgovi, kupovanju urbane. Zdijo se mi prijazni da nudijo pomoč vsem turistomki se neznajdejo z avtobusi kot me.

 

Oglejte si tudi