Španske navade in tradicije

Ena znanih španskih tradicij je siesta. Popoldanski počitek, dolg dve uri, ki si ga po kosilu privoščijo Španci. Siesta je že dolgo del španske tradicije in tudi tradicije v drugih špansko govorečih državah.Prebivalci  imajo navado zgodaj popoldan pojesti precej obilno kosilo, po katerem nekateri trdno zaspijo, drugi malce zadremajo, tretji poklepetajo z domačimi ali sodelavci. Takšen počitek naj bi bil odličen za ohranjanje energije in dobre volje na delovnem mestu ter premagovanje stresa. Tapas je ena najbolj znanih španskih tradicij. Tapas ni vrsta hrane ampak način, kako jo jesti. Tapas so majhne porcije, lahko pa so iz katerekoli španske tradicionalne jedi. Ni pomeni naročiti veliko jedi v eni restavraciji, ampak različne v različnih barih.

Flamenco je ena najbolj znanih španskih tradicij. Flamenco ni ples temveč glasbeni slog z veliko večjim poudarkom na kitari, vokalu in ritmu kot na plesu.

Bikoborba je najbolj sporna španska tradicija. Mnogi turisti so zelo radovedni, da jo vidijo in gledajo na to kot na fascinanten vpogled v špansko kulturo, vendar je tudi pega na ugledu države. Bikoborstvo ni več tako priljubljeno, kot je bilo včasih, vendar je še vedno vidno v samopodobi države.

Oglejte si tudi