Dejavnosti v prostem času

Kot najbrž vsi veste so Finci privrženci hokeja, prav tako kot najin mentor Annti. Že prvi dan naju je vprašal, če spremljava šport, in ker sva obadva športno aktivna ga je najin odgovor zelo razveselil.

V Tamperah namreč prevladujeta dve ekipi z zelo dolgo zgodovino in rivalstvom, in sicer Tappara Tampere in Tampereen Ilves. Seveda, ker je najin mentor navdušen nad ekipo Tappara Tampere, nama je predlagal, če si želiva ogledati hokejsko tekmo. Bila sva navdušena in brez razmišljanja privolila na njegovo ponudbo.

Isti dan smo se odpravili v navijaško trgovino Tappara Tampere in si tam kupila šal za tekmo. Zato smo si v torek ogledali hokejsko tekmo med domačo ekipo Tappara Tampere in gostujočo Švicarsko ekipo EV Zug. Na prvi vtis se nama je tekma zdela všeč, saj je to prva vživo ogledana tekma hokeja. Tekma se je kokčala z neodločenim izidom 3:3, po eni napaki domačih v zadnji tretini. Pred tekmo naju je opozoril, da je v petek tekme rivalstva in če bi si želela ogledati, ampak po koncu torkove tekme je bila tekma rivalstva že razprodana.

Oglejte si tudi