Delovni dan

Prvi delovni dan sva se odpravili na delo ob 08.00, ker še nisva vedeli koliko časa potrebujemo z javnimi prevozom do podjetja Arealonga, ki se nahaja v sosednjem mestu Candelaria.

Seveda sva prvič tudi zgrešili pravo postajo in se odpeljali eno postajo naprej, kljub temu sva pravočasno prišli na delovno mesto. Potem sva eno uro čakali da pride šef, ker nobena delavka ni znala angleško. Ko je prišel šef nama je začel kazat postopek z rokami, saj tudi on ne zna angleško. Izdelal je en našitek za na ramena, ki jih nosijo kapitani in nato rekel naj jih naredim 40 sama.

Delavka nama je dala predpasnike in na njih smo izvezli svoje ime in njihov logotip. Nato sem začela z svojim delom. Najprej sem material fiksirala z centilinom. Nato skrojila 40 pravokotnikov, našila zlate trakove, kateri predstavljajo položaj kapitanov. Na koncu sem na vsako stran našila ježek trak, da se našitek lahko pripne na uniformo.

Glavna panoga v podjetju je vezenje in termo tiski. To je družinsko podjetje. Glavna v podjetju sta mož in žena. V njem so zaposleni tudi njun sin in tri delavke. Delajo od 09.30 do 13.30, potem imajo kosilo in ob 16.00 nadaljujejo in ob 20.00 zaključijo. Najin delavnik traja od 9.00 do 13.30. Domov se vrneva v poznih urah in utrujeni.

Oglejte si tudi