Promet

Na Tenerifih imajo zelo zanimiva pravila za vožnjo in načine parkiranja. Na otoku prevladujejo visoki avtomobili, veliko različnih džipov in kombijev. Imajo starejše in nižje cenovne avtomobile, ki so večinoma vsi poškodovani, opraskani.

Imajo dobro organiziran javni prevoz. Z eno karto greš lahko na avtobuse in tramvaje. Njihova posebnost je, da če želiš, da se avtobus vstavi na postaji kjer čakaš mu moraš pomahati in ko vstopiš in izstopiš se moraš čekirati. Slabost je to, da če nisi državljan tega otoka si ne moreš kupiti mesečne karte, ki se bolj splača ampak samo karto, ki jo polniš po potrebi. Avtobusi imajo zelo poceni vožnje 0,10€, daljše vožnje pa 1,50€. Tramvaji pa so še cenejši. Tramvaj ima prednost pred vsemi vozili.

Zanimivo je, da imajo veliko ženskih voznic avtobusov, tramvajev in celo tovornjakov. Imajo tudi zelo ugodne agencije za izposojo avtomobilov, saj je na otoku čez celo leto veliko turistov.

Njihove ceste so zelo ozke, strme, ostri ovinki in veliko enosmernih ulic. Kljub ozkih cest so avtomobili parkirani povsod. Ob pločnikih, na obeh straneh cest ali pa kar na sredini dvopasovne ceste.

Vsi vozniki imajo eno roko ven iz vozila in tako drugemu pokažejo prednost. Veliko tudi trobijo, ko srečajo znance.

Oglejte si tudi