Angleščina?? No no español

Ja, že iz naslova lahko vidimo, da španci ne znajo kaj prida angleško. Zelo malo ljudi sploh zna govoriti angleško, razen seveda kakšnega natakarja ali mogoče voznika avtobusa. Zato te prav vsak takoj vpraša, če mogoče ti znaš govoriti špansko.
Pogovarjanje z domačini sploh ni bilo tako težavno kot se sliši. Bilo je sila zabavno in zanimivo, saj sva velikokrat uporabljali roke, izraze na obrazu ter slovar. Zraven tega sem se učila španščine ter se pošteno nasmejala ter spoznala, kako dobrovoljni znajo biti ljudje.

Zjutraj sva na postaji spoznali gospo, ki je prišla na otok pred približno 20 leti ter da je iz naše sosednje države Hrvaške. Bili sva rahlo presenečeni, kako je svet pravzaprav majhen. Pogovarjale smo se v angleščini o tem, kako hitro se lahko naučiš govoriti španskega jezika ter kako je lepo tukaj.

Prav smešen primer je bil eden od naših delodajalcev, saj je znal govoriti polomljeno angleščino vendar je ni razumel. Še sreča, da je Amadeja znala nekaj španskih besed. Drugače pa nama je vse pokazal.

V majhni lokalni trgovinici sva se dobro sporazumevale z domačinko, ki je delala tam. Vsakič smo si izmenjale kakšno besedo več o tem, kako uživava tu in kaj vse sva si na primer že ogledali.

Moram reči, da kljub temu, da večino špancev na otoku ne govori ali razume angleško, je še vedno njihov največji dobiček turizem. In prav to me sicer veseli. Zakaj turisti ne bi spoznali njihovega smešnega, hitrega jezika?

Priznati pa moram, da je naše znanje tujih jezikov veliko boljši od njih.

Oglejte si tudi