Prehrana med bivanjem na Danskem

Na prvi pogled se hrana na Danskem prav veliko ne razlikuje od naše. Po okusu pa sem kar hitro ugotovil, da ima različna hrana zelo podoben okus. Za to pa so krive začimbe, ki jih očitno uporabljajo povsod. Eden najbolj priljubljenih začimb na Danskem je zagotovo peteršilj. Danska kuhinja pogosto uporablja veliko svežega peteršilja, ki se uporablja za pripravo omak, juh in prilog. Poleg tega pa je tudi kumina zelo priljubljena začimba na Danskem, ki jo dodajajo tudi v kruh, mesnim jedem in krompirju. Drugi pogosti dodatki v danski kuhinji vključujejo sol, poper, muškatni orešček, cimet in ingver.
Tukaj imamo samopostrežne obroke, kjer smo si sami, izberemo med različnimi jedmi in si sami sestavimo obroke.
Okrog 7.15 zajtrkujemo v dijaškem domu. Izbiram lahko med sendviči in raznimi kosmiči, kruhom in marmelado.
Glavni obrok imamo že on 11.50 v šoli. Običajni obrok vključuje beljakovine (meso, ribe, perutnino ali stročnice), ogljikove hidrate (riž, krompir, testenine ali kruh) in veliko zelenjave.
Večerjamo ob 17.45 in je podobna kosilu.
Ob koncu tedna imamo na voljo samo zajtrk in večerjo, zato velikokrat posežem po bolj hitri prehrani, kot so razni hamburgerji, sendviči, kosi pice. V restavracijah je hrana tukaj zelo draga in ni za moj skromni žepek.

V vsakem primeru je hrana v dijaškem domu in šoli na Danskem zdrava, raznolika in uravnovešena.

Oglejte si tudi