Francija – dežela razbitih avtomobilov

Bonjour

Zjutraj sva se zbudila v hotelu. Ob hudih mukah sva ob 7.00  vstala iz postelje in se odpravila na zajtrk, nato sva se oblekla in začela hoditi proti najini destinaciji – šola Garac.

Ob 9.00 smo se dobili s profesorji in skupaj smo vkorakali v šolo. Sprejela nas je zelo prijazna profesorica Delphine, s katero smo preživeli prvi dan izmenjave v Franciji. Ogledali smo si celotno šolo, od delavnic za avtomobile do delavnic za motorje ter na koncu še delavnice za tovornjake. Potrebno je omeniti da je to ugledna šola in imajo kar veliko pravil, naprimer v šoli je prepovedana uporaba mobilnih telefonov ter dijaki morajo biti ugledno oblečeni in še bi lahko našteval.

Po ogledu šole smo šli na kosilo. Hrana v šoli je zelo dobra in zelo raznolika. Z veseljem smo pojedli kosilo ter se z Delphine odpravili v podjetje, kjer bova z Janom preživela 15 delovnih dni.

V podjetju so naju lepo sprejeli. Razkazali so nama delavnico ter razložili kako in kdaj se dela.

Ob hoji v hotel sva se odločila da greva v mesto. Kot je že v naslovu povedano, je redko kateri avto lepo ohranjen. Vsi avtomobili so popraskani ali razbiti. Tako je življenje v velikem mestu z veliko prometa. Opazila sva pa tudi da so Francozi zelo vljudni ter potrpežljivi.

S pomočjo Googla sva našla način kako priti v mesto. Ugotovila sva, da je podzemna železnica zelo zapletena in da bova rabila veliko časa, da ugotoviva kako deluje, vendar imava dosti časa, da se naučiva.

Oglejte si tudi