Avtomatizirane vilice na štirih kolesih

V sredo, 10. 11., sva imela s sošolcem prvič prakso na logistični šoli v Lahtiju. Zaradi odsotnosti učitelja, ki naj bi nama predstavil njihovo šolo, potek pouka in prakso, sva začasno dobila profesorico, ki poučuje vožnjo viličarjev v skladišču. Isti dan sva se učila na navadnem ročnem in avtomatiziranem viličarju, ki se uporablja predvsem za premik palet po notranjih, manjših skladiščih. Poleg premikanja palet sva se učila tudi kako zaščititi paleto in material s plastičnimi trakovi, ki jih je potrebno s posebno napravo zlepiti skupaj.

V četrtek in petek nama je profesorica pokazala še potek prakse v zunanjih zaprtih skladiščih in premikanje palet z navadnim viličarjem na kolesih. Palete smo preložili iz skladišča zunaj na kamion, nato pa smo jih še zložili nazaj na regale v skladišču.

Prvi teden v šoli mi je bil zelo všeč, saj sem znanje, ki sem ga pridobila v šoli, uporabila tukaj, na praksi. Skozi prakso vsekakor spoznaš in vidiš, kako delo dejansko poteka v podjetjih.

Prepričana sem, da se bom preostale 3 tedne še česa naučila ali poskusila nekaj novega, saj logistika ni samo zlaganje palet na regale, ampak je kar precej razširjen poklic, razdeljen na veliko delov.

Oglejte si tudi