Znamenitosti na Finskem

V našem mestu, v katerem trenutno stanujemo je kar veliko muzejev, cerkev, nakupovalnih centrov, ter vse razno. Je pa Finska tudi država z veliko jezeri na katerih drsajo, igrajo hokej, lovijo ribe v ledu… . Ker sva s sostanovalcem ekstremna avanturista, sva se odločila poskusiti vse te stvari  v tej državi, od ribolova do drsanja.

Že naslednji teden imamo plan, kako se bomo z dvema domačinoma in sostanovalcem odpravili v Estonijo s trajektom.Odšli bomo iz Mekkelijev do Helsinkev in nato bomo odšli na trajekt, ki  potuje cca (2h) do Estonije, tam si bomo najprej ogledali vse znamenitosti, ter se odpravili tudi po nakupih, zato,  ker je to država, katera je 70% cenejša od Finske.

  1. Na Finskem je skoraj ves čas sneg (začne se topiti meseca maja), zato imajo nameščene pnevmatike bodice, katere omogočajo boljši oprijem na cesti.Le te pa nikoli niso toliko splužene, da bi omogočale vožnjo brez drsenja navadnih pnevmatik. Ko nastopi zimski čas (december), sonca skoraj ne vidijo, ter zaradi slabe vidljivosti nameščajo dodatne luči na vozila, da sploh kaj lahko vidijo. Ker pa je zima tu zelo mrzla, se uporablja priključek v vozilu, ki ima vgrajen vsak avto, ki se nahaja v Finski (uporablja se da ogreva vozilo), da zjutraj sploh lahko avto vžge.

Oglejte si tudi