Bliža se konec

Smo skoraj na koncu izmenjave, in vsega luštnega je enkrat konec. Vsi smo že na trdnih kdaj bo odbila tista ura, da se spakiramo in zapustimo apartma.

Na začetku izmenjave sem bila zelo skeptična glede znanja svojega angleškega jezika vendar sem si vedno rekla vse se znaš dogovoriti le pusti, da čas opravi svoje. Izkušnja se mi zdi zelo zanimiva in res bi priporočala, da vsi, ki imajo možnost odpotovati naj odpotujejo.

Veselim se vrnitve v Slovenijo in ponovno svoje življenje postaviti na mesto. Ugotovila sem, da imamo v Sloveniji res lepo pokrajino in naravo, ki je tukaj nisem opazila, res smo lahko hvaležni za vsak grič na katerega se lahko odmaknemo in vedeti moramo, da življenje ni tekmovanje ampak splet dogodkov, ki nas zaznamujejo.

Finska bo država, ki mi bo definitivno ostala v spominu po veliko dobrih stvareh. Najbolj po prijaznih ljudeh in njihovi dobri peki slaščic.

Veselim se, da bo v soboto ura 8.00, ko se bomo odpravili na pot. Najprej se bomo v Tamperah usedli na vlak do Helsinkov. V samo 6min bomo morali priti na drug vlak, ki nas bo odpeljal do letališča. Ob 13.30 bomo imeli prvo letalo do Frankfurta in se v Frankfurtu vkrcali ob 15.05 na drugo letalo. Na Brnik bomo prileteli ob 17.15. tukaj se bo naša izmenjava na Finsko dokončno zaključila.

Se pa na koncu izmenjave držim starega slovenskega pregovora »Povsod je lepo, a doma (je) najlepše.«

Oglejte si tudi