Hokej

V celem mestu se čuti napetost, ljudje hodijo sem in tja, kupujejo hrano, pijačo, šale… bliža se hokejska tekma in po mestu se širi energija navdušenih navijačev.

Ob 17.00 se je najprej začel »light show« in skoraj vsi navijači so v en glas navijali za Ilves. Ilves je njihov domač klub za katerega navijajo. Arena Nokia je bila zgrajena šele decembra 2021 in sprejme  15000 ljudi. V soboto jih je bilo 10000+ in res smo imeli možnost, da občutimo areno in množico.

Domači hokejisti so imeli ognjen sprejem skozi katerega so prišli na igrišče, nasprotniki pa so le na led prišli skozi stranska vrata. Za domače igralce so imeli veliko boljše organizirano kot za nasprotnike. Za vsak gol domačih je bila parada, nasprotnikov gol pa kot, da se ni zgodil. Nekje na sredini igre smo začeli ugotavljati pravila in zakaj hokejisti skačejo sem ter tja brez napovedane menjave.

Menjava hokejistov se izvede ko je nekdo utrujen ali ko ga nekdo zabije v zid, da ga nekdo na hitro zamenja. To je le naša torija upam, da nismo preveč brcnili v temo. J

Bilo mi je zelo zanimivo in zelo sem vesela, da smo imeli to izkušnjo, ki se morda nikoli več ne bo ponovila.

 

Oglejte si tudi