Najlepši mesec v mojem življenju!

Prvi teden v Zaragozi, nismo imeli veliko prostega časa. Kljub pestremu urniku dogajanj, pa smo zvečer, ko smo se lahko sprostili, dobro izkoristili prosti čas za razne družabne igre in pogovor. Ker smo bili prvi teden vsi še zelo utrujeni in polni pričakovanj, smo večje izlete po mestu in oglede raznih znamenitosti prestavili na druge tedne.

Drugi teden pa je bil bolj namenjen raziskovanju okolice in odkrivanju lepot narave. S Tjašo sva se ob lepih in toplih večerih rade sprehodile skozi parke in si ogledale nekaj znamenitosti. Obiskale sva Baziliko Pilar, ki naju je takoj prevzela z njeno notranjostjo. Bazilika je zelo okrašena s slikami, s kipi in še z drugimi čudovitimi umetniškimi deli. Najbolj pa sva bile navdušene nad parkom Grande Jose Antonio Labordeta. Poleg tega, da je eden izmed največjih parkov, ponuja tudi razne dejavnosti, kot so kolesarjenje, zunanji fitnes in še več.

Tretji teden pa je bil posvečen kulinariki. Veliko ljudi nam je govorilo, da moramo obvezno probati tapase. Mi nismo vedeli kaj so tapasi, ampak kmalu smo ugotovili, da so to majhni prigrizki, kateri se najbolj priležejo k pijači. Zvečer smo se nekajkrat odpravili tudi na sprehod v mesto in si zraven privoščili churrose, kateri spadajo med ene najbolj znanih španskih jedi.

Četrti teden pa je bil namenjen bolj za ženske. S Tjašo sva šli raziskovati nakupovalni center Puerto Venecia, za katerega pravijo da je eden od največjih nakupovalnih centrov v Evropi. Seveda se nisva mogli zadržati in sva nakupili zelo veliko novih stvari. Takrat nisva razmišljali, kako bova to na koncu vse spravili v kovček, sedaj pa nama to predstavlja manjši problem, ki ga bova brez kakršne koli skrbi rešili.

Naše bivanje tu se počasi zaključuje in lahko rečem, da smo si nabrali toliko lepih spominov, ki jih ne bomo nikoli pozabili.

Oglejte si tudi