Pot v Madrid

Moja pot v Madrid se je začela ob 5:40, za nedeljo še zelo zgodaj. Pred odhodom na letališče sem še na hitro preletel čez seznam potrebnih stvari za daljše potovanje. Od doma sem odšel ob 6:30 , saj je pot do letališča dolga približno 1 uro. Na letališče sem prispel malo pred dogovorjeno uro in mislil sem da bom prvi, vendar ko sem vstopil v notranjost letališča sem ugotovil da sem zadnji prispel.

Po opravljenem “check-inu” smo uredili še nekaj formalnosti za vstop v Španijo in se odpravili proti varnostni točki letališča. Tam smo se poslovili od družinskih članov in šli skozi varnostni pregled nas in naših osebnih prtljag, ki smo jih imeli z seboj na letalu. Nato smo v čakalnici čakali na začetek vkrcavanja na letalo. Po 30 minutah čakanja smo videli, bo naš let vzletel z 40 minutno zamudo, kar me pa ni posebno zmotilo saj smo imeli še veliko časa do naslednjega leta iz Züricha v Madrid. ob 10.10 je letalo vzletelo proti Zürichu, vožnja tja je trajala 45 minut.

Ob pristanku smo se z profesoricami dogovorili za zbirno točko in uro, saj smo imeli 4 ure prostega časa na letališču. Tam sem najprej našel prosti sedež in pojedel malico, ki sem jo imel z seboj. Nato sem se sprehodil po letališču in si ogledal trgovine. Ob dogovorjeni uri smo se dobili z profesoricami in odšli proti terminalu z našim letom. Let v Madrid je trajal približno 1h 50min. Ob pristanku smo šli skozi covid pregledno točko za vstop ljudi iz tujine in nadaljevali pot po našo prtljago. Ko smo prišli iz letališča smo z taksijem šli do stanovanja kjer bomo preživeli naslednjih 4 tedne. V stanovanju sem se razpakiral, nato pa smo si skupaj ogledali film, in potem odšel spat.

Oglejte si tudi