Prvi vikend v Madridu

Prvi vikend v Madridu nismo preživeli tako kot bi pričakoval.

V soboto smo vsi spali dolgo, saj smo se še privajali na špansko življenje. Dan sem začel z ogledom Planiških skokov in navijanjem za naše skakalce. Ker pa nihče od nas ni imel volje, da bi se kam odpravili čez dan smo skoraj celo soboto preživeli v stanovanju. Le proti večeru smo se odločili, da poiščemo kakšno restavracijo v bližini. Odločili smo se za restavracijo z imenom VIPS, saj nam je bila zelo blizu in je izgledalo po slikah sodeč dobro. Tam sem naročil burger in za sladico brownie. Po obedu pa smo se odpravili nazaj v stanovanje in si pred spanjem še ogledali film.

Nedelja je bila bolj aktivna saj smo se že zjutraj ob ogledu smučarskih skokov odločili, da gremo na sprehod po parku El Retiro, ki je eden največjih Madridskih parkov. Park je bil do poznega 19. stoletja v lasti španske monarhije, od takrat pa je javni park. Skupaj z Pasao del Prado je leta 2021 postal del UNESCO svetovne dediščne.

        

V parku smo se sprehajali 3 ure pa si še vedno nismo uspeli ogledati vseh kipov, zgradb in ostalih značilnosti parka. Najlepša dela parka sta mi bila jezero z spomenikom Alfonsu XII in kristalna palača. Na poti nazaj v stanovanje smo šli mimo železniške postaje Atocha, katero smo si le na hitro od daleč pogledali saj, smo se odločili, da pustimo bolj podroben ogled za kakšen drug dan.

S tem pa se je tudi zaključil naš prvi vikend v Madridu.

Oglejte si tudi