Vikend v Madridu

V soboto se po navadi odpravi na kakšen sprehod, a ne prvi vikend v Madridu.

 

Za vikend smo kar dolgo spali, verjetno nas je vse utrudil delavnik v Španiji. A smo le vstali in prva stvar je bila gledanje naših orlov, ki so skakali v Planici. Sobota ni bila ravno obdana s soncem, zato smo do večera počivali v apartmaju, zvečer pa smo se odpravili poskusiti restavracijo VIPS v bližini našega bivanja. Naročil sem piščančji zrezek z krompirčkom in za sladico še brownie. Po obilnem obroku smo se odpravili v apartma, kjer smo se pogovarjali ob gledanju filma.

 

V nedeljo smo se dogovorili, da po skokih odidemo v El Retiro Park nedaleč stran. Velja za enega največjih parkov mesta Madrid, zato me ne čudi da smo malo zatavali. Prav tako je od leta 2021 štet v Unescovo svetovno dediščino, in za tako velik park v enem dnevu ne moreš pogledati vsega kar se skriva v njem.

 

Ogledali smo si le 2/4 celega parka, zato bomo verjetno naslednji vikend do konca obhodili cel park, da vidimo vse skulpture in značilno gradnjo iz 16. stoletja. Na začetku si nismo mislili, da bomo v parku tako dolgo, a čas je kar tekel medtem ko smo občudovali jezera, kipe in zgradbe. Na poti do apartmaja smo šli mimo največje železniške postaje Atocha v okolici Madrida, kjer tudi v nedeljo ljudi in prometa ne zmanjka in si že prepričan, da je normalen delovni dan.

 

Do konca našega bivanja v Madridu so še trije tedni in za vsak vikend že imamo planiran ogled drugih še bolj zanimivih zgradb, muzejev in parkov.

 

Oglejte si tudi