Karneval in kostumi

V podjetju Ancoratex, Anja in jaz delavca že skoraj en teden. Do sedaj sva šivali kristalčke na zadnjd dele kostumov, ter rokave. Oboje spada pod isto naročilo.

Kostumi so v zelo raznolikih velikostnih številkah. Ko sva šivali kristalčke sva videli le zadnji zgornji del, zato sem si predstavljala zmaja kot temo kostumov. Ampak sedaj so že zašiti, manjkajo jim le še rokavi. Zdaj pa je vidno, da so to čebelice.

Rokave pa zadnjih par dni šivala z Anjo. Najprej sešijemo 5 krožnih delov skupaj. Zatem zašijemo 18cm dolgo elastiko na eno stran, in 20cm dolgo elastiko na drugo stran. Potem se pa še zašije rokave da bo zaprt.

Te kostume delajo za karneval, ki se dogaja letno v Santa Cruz de Tenerife. Nevem, kaj naj bi bila letošnja tema, ampak kostume, ki sva jih do sedaj videli so nama bili zelo všeč.

Ponavadi imajo karneval v februarju. Letos pa se je zaradi korone premaknilo na konec junija. Ko sva prišli tja prvi dan, nama je še rekel, da imajo nered, ker se datum karnevala hitro približuje. Nažalost bomo me že zaključile letnik do takrat, in že zdavnaj ne bomo več tukaj. Res si želim, da bi lahko ostale dovolj dolgo, da izkusimo karneval. Bo pa to treba pustit za prihodnjič.

Oglejte si tudi