Prevoz po Tenerifih

Kot javne prevoze se tukaj uporablja avtobuse in tramvaje. V Sloveniji na javnih prevoznih ne rabimo več nositi maske, tukaj pa je še zmeraj obvezna.

Prejšnji teden smo si šle zrihtati karte za na tramvaj in avtobus. Želele smo si kupiti dve mesečni karti, ampak smo izvedele, da to ni opcija. Lahko si le kupiš letno karto, ali pa karto, ki si jo sproti napolniš v kioskih in v trafikah. Zato smo kupile te.

Teh pa imamo veliko in so oddaljeni manj kot pet minut od nas. Večina jih tudi ima opcijo, da si pri njih napolniš avtobusno karto oziroma za tramvaj.

Z Anjo se vsak dan z avtobusom prevažava v službo in nazaj, zato nama gre denar iz karte kar hitro. Nazadnje ko sva šli dodati denar, sva rekli naj doda 40€.

Izgledalo je, kot da ima težave s tem in potem, ko je bil konec nama je dal dva računa. To me je za čudilo, zato sem ju pogledala. Na enem je pisala vrednost 10€, na drugem pa 30€. Na začetku se mi je tk zdelo čudno, ampak nič takega.

Toda ko sva porabili za 10€, sva morali vozniku avtobusa doplačati toliko, kot je še manjkalo. To pa naju je res zmedlo, saj sva vedeli, da bi moralo na karti biti še 30€. Neveva kaj točno se je sploh zgodilo, oziroma zakaj ni delalo. Veva le, da je šlo 30€ v nič.

Tako da od takrat dalje, rajši le še z bančno kartico plačujeva avtobus. Dobro da je šlo le 30€, hujše bi bilo, če bi bila vsota še višja. Tako pa je šlo stran le 15€ na osebo.

Oglejte si tudi