HOKEJSKA TEKMA

Arena Nokia

Arena Nokia zgrajena šele decembra 2021, dvorana sprejme do 13 tisoč hokejskih gledalcev. Namenjena je predvsem hokejskim tekmam, ampak v njej izvajajo tudi koncerte, takrat pa arena lahko sprejme do 15000 gledalcev. V okolici imajo zelo dobre prometne povezave (avtobusi, vlaki, tramvaj) in veliko parkirnih hiš. V času velikih dogodkov pa zaprejo okoli arene tudi bližnje ulice, da je varno za vse gledalce. Stroški za areno so bile najprej ocenjene na 45 milijonov evrov nato pa so se dvignile na 70 milijonov evrov in končni stroški so bili 95,2 milijona evrov. To je prva hokejska arena z več kot 160 metri LED zaslonom. Arena bo letos gostila svetovno prvenstvo v hokeju.

Ilves in Tappara

Ilves in Tappara sta najbolj znani hokejski ekipi v Tamperah in vsi, ki živijo tukaj se delijo na navijače Ilves in navijače Tappare. Zaradi napetosti in hudih bojev med seboj se te dve ekipi ne pomerita velikokrat.

TapparaTappara Ilves

Moja izkušnja

V soboto 19.03., smo se ob 16ih odpravili proti areni, kjer sta se spopadli Ilves in Karpa. Pred prihodom hokejistov je bil ogromen “light show”, spektakel, ki so ga naredil je bil nekaj najbolj zanimivega, vse lučke, glasba, vzdušje navijačev, po vseh teh letih corona krize je bilo res lepo videti in slišati. V dvorani “nas” je bilo okoli 10 tisoč. Po podaljšku in napeti igri je ekipa Ilves premagala Karpo 4:3.

Ta večer mi bo ostal v lepem spominu, saj še nikoli nisem bila na hokejski tekmi in z vsemi animacijami je bilo vse skupaj še lepše.

Oglejte si tudi