MASTERCHEF Z NINO

Z Nino že dva tedna spremljava Masterchef Slovenija in tudi same sva postale prav “taprave” kuharice. Mobilnost ti da nekakšno samostojnost, veliko samostojnega organiziranja in predpriprave.

Seveda najprej se začne pri idejah, z Nino se najprej dogovoriva kaj bi čez teden jedli, napiševa in napiševa tudi kaj morava kupiti. Nato se odpraviva v trgovino.

Tortilije

Do zdaj sva pripravile res odlične tortilije. Najprej sva narezali vso zelenjavo (paprika, paradižnik, solata, koruza, fižol, čebula) in popražile piščanca. Nato sva vse skupaj sva dali v en lonec in popražile vse skupaj. Iz paradižnika je nastala omaka, ki je dala svežino piščancu. Na koncu pa sva za piko na i dodali še kislo smetano.

Piščanec v smetanovi omaki

Naredila sva tudi odlično kosilo z piščancem v smetanovi omaki, rižem in solato. Najprej sva skuhale riž in popražile piščanca, narezali zelenjavo in nato na koncu dodali še smetanovo omako z sirom.

Zrezki z pire krompirjem

Naredile sva si tudi panirane zrezke z pire krompirjem.

Mislim, da ker sva odvisne same od sebe, da se bova naučile ogromno novih kuharskih stvari. Ampak seveda pa ne moreva kdaj brez mamine pomoči in njih tudi pokličeva :).

Oglejte si tudi