Dejavnosti v prostem času

V našem prostem času smo skupaj s sošolci obiskali nekaj različnih muzejev, kot so naprimer muzej vizualnih umetnosti Malva ter smučarski muzej, ki se je nahajal pod smučarskimi skakalnicami. Oba muzeja se nahajata v Lahtiju. Obiskali smo tudi prisrčno kavarno, ki stoji ob jezeru, ki je bila včasih, ko so še tirnice potekale direktno čez Lahti, železniška postaja.

Ker imam sama zelo rada tudi nakupovanje, bolj specifično “second hand” nakupovanje, kar pomeni, nakupovanje rabljenih oblačil, sem velikokrat obiskala tudi različne trgovine po mestu, saj je le teh bilo kar precej. Majhna razlika, ki sem jo opazila je da imajo v večini teh trgovin tudi raznovrstne predmete, kot so na primer skodelice, slike, igrače,… Take količine različnih predmetov v naših “second hand” trgvinah nisem opazila in me je precej pozitivno presenetila. Zato sem bila precej vesela ko sem v eni od teh trgovin našla tudi kipec, ki se ga uporablja za nakit. Seveda sem ga morala kupiti, ker je bil preveč lep da ga ne bi.

Veliko smo se tudi sprehajali ter spoznavali mesto, saj je bilo zelo lepo. Na sprehod do jezera sem šla skoraj vsak dan, ker je bilo tam zelo umirjeno ter prijetno.

 

Oglejte si tudi