Večer skoraj kot v grozljivki

Kot vsako običajno popoldne smo se s sošolci odpravili na sprehod v mesto. Tam smo se zadržali kar dolgo, zato smo se odločili, da bomo večerjali v restavraciji. Po večerji smo se odpravili proti domu, ampak ko smo videli, da se v mestu nekaj pripravlja in je vse povsod veliko policijskih avtomobilov ter kombijev, smo se hitro vrnili nazaj v center in šli na pijačo. Hoteli smo videti na kakšen dogodek se vsi tako pripravljajo in zakaj je bilo ob cesti vedno več ljudi.

Po približno 30 minutah smo zaslišali zvok bobnov. Vsi smo bili malo prestrašeni, saj ta zvok bobnov ni bil nekaj običajnega, ampak močno zbijanje v zelo nenavadnem ritmu. Po treh minutah strašnega bobnenja, je vse skupaj potihnilo. Naslednjih 5 min je minilo dokaj mirno, vendar kljub nekaj minutni tišini, nam misel na te bobne ni dala miru. Kar naenkrat pa je zvok bobnov prihajal vedno bližje in bližje. Pogledali smo proti cesti in skoraj nismo mogli verjeti, kar smo ravnokar videli. Bilo nas je strah, saj je bilo veliko ljudi oblečenih v neke zelo strašne maske. Kljub temu, da smo se počutili neprijetno, smo šli do ceste in gledali to povorko. Gledanje ni bilo nič kaj prijetno, saj so nas vse te maske in zvoki bobnov kar dobro prestrašili. Ampak kljub vsemu nam je bilo zanimivo videti nekaj drugačnega, pa tudi če ni bilo ravno prijetno.

Kasneje smo izvedeli, da je to njihov običaj pred veliko nočjo. Da pa vse skupaj povzamem, bilo nam je zelo zanimivo in pa tudi zelo srhljivo, zato smo kar hitro po koncu povorke odhiteli domov.

Oglejte si tudi