Znamenitosti Zaragoze

Zaragoza je polna bogate arhitekture in raznih kulturnih znamenitosti. Ker je teh veliko jih bom na kratko predstavila le nekaj, katere je vredno obiskati.

Aljafería je palača, ki združuje elemente islamske in krščanske arhitekture. Tu je bil nekoč sedež muslimanskega vladarja, kasneje pa tudi kraljeva palača krščanskih monarhov. Danes je ta palača pomemben kulturni spomenik in muzej.

Katedrala Del Salvador je bila zgrajena v 12. stoletju v romansko-gotskem slogu. Je ena najpomembnejših zgradb v Zaragozi. Obiskovalce te katedrale najbolj privabi osupljiva notranjost in impresivni stolpi.

Bazilika Pilar je ena največjih bazilik v Španiji. Posvečena je Devici Mariji Pilar, ki je zavetnica Španije, zato je to tudi zelo pomembno romarsko središče. Njena notranjost z umetniškimi deli različnih slogov, privablja številne romarje in turiste.

Puente de Piedra je kamniti most, zgrajen čez reko Ebo. Je eden najstarejših mostov v Španiji, ki je bil zgrajen v 15. stoletju. Ta znamenitost Zaragoze ponuja lep razgled na reko in mesto.

Forum Caesaraugusta je arheološko najdišče v centru mesta. Ta razkriva ostanke antičnega rimskega mesta. Obiskovalci si tu lahko pogledajo ostanke termalnih kopeli, trgov in spoznajo zgodovino tega obdobja.

Oglejte si tudi