Pejva k vodi

Pozdravčki,

naš čas bivanja an Tenerifih se res že bliža koncu, zato res vsak dan želim izkoristiti do konca, videti in spoznati še veliko novega.

Izgleda, da se vedno, ko sva z Anteo skupaj zunaj nekaj norega zgodi. Tudi tokrat je najprej bil običajen dan, popoldne, ko sva se odločili iti ven na sprehod in spotoma še na kavo-njihovo tradicionalno na Tenerifih barraquito, katerega res radi obe pijeva in upam da v Ljubljani najdem kavarno kjer ga tudi strežejo. Tam sva malo posedeli in nato odšli do najine stalne točke haha (midve rečeva kar “k vodi”), ki je v čistem centru mesta.

Bil je res lep sončen dan, nakar je blizu naju prišel fant, ki je najprej fotografiral naravo, kasneje pa tudi naju vprašal, če naju lahko slika. Seveda smo se en drugemu predstavili in povedal nama je da zelo rad fotografira, tokrat je imel kamero na film. Tudi kako je prej študiral umetnost v New Yorku, vmes bil v Berlinu, sedaj pa je tu in se ukvarja s fotografijo in s pisanjem knjige. Zanimivo mi je spoznavati nove ljudi, slišati njihovo zgodbo, kako ali zakaj so pristali tu. Komaj čakam tudi, da vidim kako so nastale slike. Rekel je namreč, da nama jih bo posredoval, ko bo film odšel razvit. No, in je spet iz sprva čisto običajnega dneva, dan postal malo bolj pester in zanimiv. 🙂

Opažam pa tudi, da niso samo nama z Anteo všeč Tenerifi. Res je lep otok, mesto v katerem smo pa tudi, in ne dvomim v to, da naju poti spet pripeljejo sem, pa tudi če samo kot dopust, kot tudi veliko drugih.

Oglejte si tudi