Šali, mila, obleke, malice…

Pozdravljeni spet v mojem blogu:)

Poleg zabave in raziskovanja so tudi obveznosti. Tukaj na Tenerifih že tri tedne z Antea delava pri gospe Marii Hurtadi.

V prvemu tednu smo si ogledali njeno in delavnico še ene druge gospe, pri kateri delata Anja in Staša. Obe sta nam pokazali in predstavili svoje delo in izdelke. Z drugim tednom smo se pa razdelile po dve in dve in preostanek časa tukaj smo med tednom dopoldne delale. Jaz in Antea začenjava 9:30 in končava med 13:30 in 15:00, odvisno od dneva.

V delavnici dela seveda ona in še gospa Nuria, obe sta zelo prijetni in prijazni, vedno pokažeta kako je treba kaj:) Delo z volno ni enostavno, za izdelovanje tovrstnih izdelkov je potrebna natančnost in praviolna tehnika. Uporabljajo se različni materiali poleg volne, tudi viskoza, lan, svila, bambus…Izdelke spaja skupaj z milom ter vročo (skoraj vrelo) vodo. Potrebno je tudi dosti drgnjena in raznih krožnih gibov, da se vse dobro skupaj spoji. Spodaj ima vedno položeno plast plastičnega ovoja z mehurčki, ki se po navadi uporablja pri pošiljanju delikatnejših stvari po pošti. Ona pa med eno in kasneje med dvema plastima tega izdeluje razne obleke, majice, pulovrje, vaze, pokrivala in še druge stvari.

Z Anteo sva do sedaj sprobali že dosti tehnik, naredili sva dva šala, en pulover, broško v obiki rožice, punčko, ter pommagava pri ovijanju mil v razne barve volne in svile z viskozo.

Pri delu uživava, a zna postati tudi naporno, saj vse izdelaš sam s svojimi rokami. Občudovanja vredno je kaj vse se lahko izdela, potrebno pa sploh ni dosti pripomočkov ali materialov. Seveda ne gre vse pravilno v prvem poskusu, odnahati pa žal ne moreš kar tako.

Nikoli prej nisem vedela, da obstaja taka tehnika za izdelovanje tovrstnih reči. Zanimivo je tudi njo samo opazovati pri delu in kako pride do novih idej.

Bom kar tako rekla, svaka ji čast. Delo ni lahko, a ga opravlja z ljubeznijo kar je edino prav. To je nekaj kar si tudi jaz želim za svojo prihodnost. Ne glede na to kaj bom delala, samo da mi bo všeč in bom ob tem uživala.

IMG_0107

IMG_0106

Oglejte si tudi