Izlet na zahodno obalo

Danes sta naju profesorici peljali na izlet, da izkoristimo še zadnji dan pred njunim odhodom in vrnitvijo najetega avta :(.

Za začetek smo se odpeljali na zahodno obale Danske. Tam smo si ogledali prelepo ravno obmorsko pokrajino in se sprehodili po morskem dnu, kamor voda pride šele popoldne. Pogled je bil res izjemen. Samo malo žal mi je superg, ker moram sedaj večer porabiti za umivanje, namesto za žur. Kakšna škoda. Potem smo si odšli pogledati še najstarejšo mesto na Danskem-mesto ribe. Mesto je bilo zelo lepo, polno starih tradicionalnih hiš, v centru pa stoji ogromna stara cerkev. Hoteli smo si ogledati cerkveni stolp, vendar je bila ogled danes nemogoč zaradi pogreba v cerkvi. A smo proti koncu ogleda mesta našli še eno veliko staro cerkev, ki pa je bila odprta in smo šli na hiter ogled. Slike pripnem spodaj. Mesto je podobno Benetkam, saj čez mesto teče veliko vodnih jarkov. Ko smo končali z ogledom smo sklenili iti nekaj pojesti. Odločili smo se za McDonalds. Peljali smo se po prelepi pokrajini, kjer nas so nas iz obeh strani obdajale sipine in počitniški domovi. Ko smo prišli do hrane, sva oba z Rokom naredila napako in naročila več kot bi potrebovala da se najeva, in sva bila zato celotno vožnjo nazaj v pol-mrtvem stanju. A to naju ni ustavilo od uživanja tehno poslastic Ludih Srbov.

Zahvalil bi se obema profesoricama za družbo in pomoč. Bilo je zelo zabavno. Zdaj naju pa z Rokom čakajo še trije tedni. Komaj čakava na prihajajoče dogodivščine.

 

P.S. Pošiljam pozdrave prof. Golinarju, če to slučajno bere.

Oglejte si tudi