Kjer se šola konča tam se zabava začne

Na mobilnosti imamo dijaki veliko dolžnosti, čeprav marsikdo misli, da je to samo zabava.

Prvi dan smo bili zelo utrujeni in na srečo je bila nedelja in nismo imeli nobene obveznosti. Drugi dan  smo učiteljica, sošolka in jaz skupaj z dijakinjama iz programa ustvarjalec modnih oblačil, obiskali oddelek za tekstil in tam preživeli dopoldne.

Končno je prišel prvi šolski dan tudi za logistično področje. Koordinatorka Elisa nas je odpeljala na lokacijo, kjer nas je predstavila učiteljici Rikki. Ta nas je sprejela k svojim uram praktičnega pouka, saj je učitelj Arto, ki je po navadi zadolžen za delo z dijaki, na izmenjavi v tem programu, na žalost zbolel.

Danes, smo končno pričeli z pravim delom iz področja logistike. Z viličarjem smo blago premeščali iz skladišča na ploščad, ki ponazarja nakladalno površino pri tovornjaku.

 

Po vsem delu pa si je zmeraj treba vzeti čas za zabavo, sicer je bilo delo zelo zabavno, a vendar ni tako sproščeno okolje kot v prostem času. Prav zato smo popoldne odšli na sprehod po mestu, med tem pa smo se odločili, da obiščemo bowling areno. Za eno uro smo zakupili stezo in tekmovali med seboj.

 

Veliko smo se nasmejali in kot bi tlesknil je minila ena ura, ko se je naš čas končal.      Nasmejani in malo utrujeni predvsem pa lačni smo se odpravili na večerjo. Privoščili smo si malo manj zdravo večerjo saj je bil zadnji dan z našo učiteljico Ireno, ki je cel čas zelo lepo skrbela za nas in nam svetovala, z jutrišnjim dnem pa se vrača nazaj v Slovenijo.

Prosti čas preživet z prijatelji je vedno dobra odločitev, saj mladi v današnjih časih čisto preveč uporabljamo mobilne naprave, katere nas včasih kar odmaknejo od družabnega življenja v živo.

Oglejte si tudi