Prvi delovni dan

Prvi delovni dan se je začel veliko prezgodaj, glede na to da smo lahko šli spat šele malo pred eno. Kljub temu, sva vstala polna energije v pričakovanju odhoda na prakso.

Po malo manj kot uri vožnje sva prišla do šole. Mentor naju je predstavil dijakom, ki obiskujejo program logistike, in naju povabil da ostaneva pri pouku. Ugotovila sva, da imajo drugačne “metode” učenja kot pri nas. Ne potrebujejo zvezkov in učbenikov, vsak predmet imajo po sedem dni zapored, šele potem preidejo na drugega, in prakso imajo več kot petkrat na leto, saj je njihovo šolsko leto razdeljeno na sedem “faz”. Zapiske dobijo skopirane, oz. jih naredijo sami, na liste, ki jim jih razdeli profesor. Vse liste hranijo potem v mapi.  Danes smo v sedmih urah zapisali dva stavka. Na tak način dela bi se lahko privadil brez problema :). Veliko več je tudi dela po skupinah. Po šoli, smo s profesoricama obiskali center mesta, ter se sprehodili čez lokalni nakupovalni center. Seveda sem zapravil veliko več , kot bi smel, kar sedaj obžalujem. Se bo treba kar hitro navaditi na tukajšnji višji standard. Z Rokom sva lahko vesela, da imava v domu poskrbljeno za vse obroke, tako da nama ni treba skrbeti še za nakupovanje in pripravo hrane.

Jutri naju čaka ogled enega izmed največjih lokalnih podjetij. OJ Electronics, sicer se pa ukvarjajo z proizvodnjo elektronskih naprav, predvsem klim in talnega ogrevanja.

Oglejte si tudi