Prvič po dveh tednih sonce!

Dober dan !

Danes me je izredno presenetil pogled skozi okno, saj sem videla, da je posijalo sonce. Spravil me je v zelo dobro voljo, saj ga nisem še videla odkar sem na Finskem. V Jyväskyli je pogosto dež ali pa večinoma oblačno vreme. Slabo podnebje me spravi v slabo voljo in zato razumem Fince zakaj so tako žalostni in depresivni večino časa.

Kot se za sobotno dopoldne spodobi sem malo pospravila sobo, nato pa se hitro oblekla in šla na sprehod ob jezeru. Vreme je bilo izredno lepo, vendar je zelo pihalo. Med sprehodom sem naletela na lepo peščeno plažo, kjer pa sem opazila nekaj kopalcev. Samo pogled na njih me je zmrazil, saj ima voda zelo nizko temperaturo. Prejšnjo nedeljo sva šli tudi midve na sprostitev v bazen in savno z pogledom na jezero.

Na Finskem sem spoznala veliko prijateljev, Rok je najin sosed v dijaškem domu, je Slovenec in dela v hotelu. On je tukaj že skoraj 3 mesece , zato zelo dobro pozna mesto, ki nama ga je prijazno razkazal. Dva dni nazaj sta prišli tudi Nizozemki Ross in Gwen, ki sta prav tako na izmenjavi. Odločili smo se, da bomo včerajšnji prosti čas popoldne izkoristili skupaj in zato smo šli na bowling. Zelo smo se zabavali in veliko nasmejali skupaj. Danes naju obiščeta fanta Anže in Gašper, ki sta nastanjena v Vaasi prav tako na mobilnosti v sklopu naše šole. Zvečer se čez teden sprehaja veliko ljudi in tudi nočno življenje je zelo pestro, saj je v mestu ogromno študentov.

Tukaj je zelo dobro preživljati prosti čas z prijatelji in se že veselim kaj nas dobrega čaka v prihodnje.

Alja Cencelj

Oglejte si tudi