Toliko vrst jih je!

Pozdrav iz Finske!

Delo na Finskem mi je bilo zelo všeč, vozili sva kar nekaj prevoznih sredstev kot npr. tovornjak, viličar, zelo velik viličar,… Imeli smo tudi delo na terenu in sicer, da sva šli z sošolko Amino po rezrvi del za avto ,kamor smo se peljale kar nekaj časa. Šli sva na uro vožnje za kategorijo C, z nekaj dijaki smo šli na drugo šolo iz katere je bilo potrebno transportirati veliko stvari. Z tovornjakom smo se odpravili do šole, šli v klet ter vozili in prestavljali stvari do dvigala in vse do kamiona. Po končanem nalaganju smo stvari privezali in jih z tem zavarovali.

Na začetku sva za vajo peljali viličarja na simulatorjih. Vaj je bilo veliko in moram priznati, da jih je bilo nekaj kar zahtevnih. Predenj sva lahko sedli na pravega sva morali opraviti vse vaje. Mentor Janne nama je pokazal kako se vozi in uporablja. Meni vožnja ni povzročala večjih problemov, saj imam že kar nekaj časa izpit za avto in imam občutek za vožnjo (saj tako se mi zdi haha). V šolskem skladišču sva morali z viličarjem premikati palete v kontejnar in izven njega. Celoten poligon je imel zelo malo prostora in klančlino, da je vse skupaj še bolj zahtevno. Lučka je imela z paleto manjšo nesrečo in sicer z vilicami je z hitrostjo zapeljala vanjo in jo zlomila, vendar ni bilo nič narobe. Naslednji dan sva šli voziti večjega viličarja, ki se ga lahko vozi le vzunaj in z njim delali različne vaje,ki nama jih je dal mentor Janne.

Naučila sem se ogromno novih stvari in pridobila veliko izkušenj na področju logistike. Vsakemu ki ga to zanima, bi priporočila da se programa udeleži, saj nima čisto vsak možnosti da odpotuje za mesec dni na Finsko.

Alja Cencelj

Oglejte si tudi