Odkrivanje Tarragone: zgodovina, sonce in primorski čari

Tema: značilnosti dežele (podnebje, pokrajina, prebivalci)

Tarragona je živahno obmorsko mesto v španski regiji Kataloniji, znano po svoji zgodovini in toplem vremenu. V času rimskega cesarstva je veljala za eno najpomembnejših mest na Iberskem polotoku. Obala Tarragone je posejana s slikovitimi plažami, ki vabijo obiskovalce, da se sprostijo in uživajo v sredozemskem soncu.

Nudi spremembo od hladnejšega podnebja Slovenije. Vreme je tu večinoma sončno, vendar se lahko občasno tudi zavleče dež. Zaradi bližine Sredozemskega morja ima vetrovno vzdušje, ki je idealno za sprehode ob obali ali celo deskanje na valovih. Ceste so zelo živahne, z barvitimi stavbami in balkoni polnimi cvetja in različnih zastav.

Mesto je tudi bogato z zgodovino. Prepleteno je z ostanki rimskega imperija, kot so stare obzidne stene mesta ali veličastveni rimski amfiteater. V vsakem kotičku so ostanki različnih obdobij zgodovine. Tarragona je znana tudi po svojih festivalih in kulturnih dogodkih, ki dodajo živahnost njenemu vzdušju. Ena slabost mesta je pomanjkanje nočnega življenja, zato se večina ljudi vozi z vlakom v Barcelono, da se tam zabavajo.

Čeprav je jezikovna ovira z domačini, še posebej starejšimi, ki ne govorijo angleško, Tarragona je polna gostoljubnih ljudi, katerih gostoljubja ne boste pozabili. Domačini ne govorijo samo španščino, temveč imajo poleg španščine tudi svoj jezik, imenovan katalonščina. To lahko koga še bolj zmede, vendar pa se to nadoknadi z njihovo odlično hrano. Moja najljubša jed je njihova tradicionalna katalonska jed imenovana paella. Riževa jed, kuhana v široki, plitki ponvi na odprtem ognju. Znani so tudi po svojih vinih in olivnem olju.

Oglejte si tudi