Quesadilla party

Holaa!!! 

Za zadnji večer sva se s Stašo odločili da končno greva poizkusiti kakšno mehiško jed. Potrebovali sva kar nekaj časa, da sva našli tako restavracijo, ki nama je obema ušeč, vendar je bila na srečo ena čisto blizu našega apartmaja. Dobili sva meni in takoj sem zagledala jed, ki sem jo že nekaj časa želela poizkusiti. Sami sva si izbrali eno quesadillio z nadevom iz gob ter eno z nadevom iz piščanca in sira.

Osebno mi je bila s piščančjim nadevom boljša vendar sem pogrešala malo več sira.

Quesadilla je mehiška jed, sestavljena iz tortilje , ki je polnjena predvsem s sirom. Včasih je polnjenja tudi z mesom, začimbami in drugimi nadevi. Kuhamo jo na ognju ali štedilniku. Tradicionalno se uporablja koruzna tortilja, lahko pa se naredi tudi s tortiljo iz moke. Pogosto quesadillas postrežejo z zeleno ali rdečo salso in guacamole. Poleg sira lahko nadomeščamo tudi druge sestavine, kot so cvetovi bučk , gobebin različne vrste kuhanega mesa, kot so chicharron , piščanec, goveje meso ali kuhana svinjina.

Imeli so še več drugih mehiških jedi, kot so tortiljije in posebne jedi postrežene s salso in guacamole. Na žalost sva dovolj najedle od dveh quesadillij in nisva imeli več prostora v želodčku za še kakšno drugo jed.

 

 

Oglejte si tudi