Promet

Olaa, nekaj besed bi spregovorila tudi o prevozu, ki je tu na Tenerifih. Prevoz tu mi ni nekaj tuj, uporabljajo trole ter tranvaj. Ta mestni prevoz me dosti spominja na Zagreb saj ko sem tam med poletnimi počitnicami se dosti prevažam s tranvajem. Opazila sem, da so tu električni skiroji a ne kolesa kot pri nas v Ljubljani. Domačini pa se tu dosti prevažajo s skuteri.

Me smo se tukaj kar znašle glede prevozov in to dosti hitro. Prva stvar, ki smo jo uredile ko smo prišle v mesto je bila urbana (ten+). Deluje na isti princip kot naša, lahko jo polniš.  Edina stvar, ki je pri tej urbani je to da če greš na avtobus se moraš čepirat ko stopiš na avtobus in ko greš iz njega. Če tega ne naraediš se ti avtomacko ves denar, ki si ga imel gor pobere dol. Seveda se nam je ta nezgoda zgodila ko smo šle v mesto Puerto de la Cruz. Ko sva Zalo iztopile iz avtobusva sva avtomacko pozabile prislonit kartico saj nama to ni v navadi zato nama je iz kartice pobralo denar in sva morali to vrednost, ki sva jo imeli gor sreči ne velika plačati ko sva se vračali domav v mesto Snta Cruz. To napako nisva ponovili več, sreči pri iztopu iz tranvajev tega ni potrebno storiti.

Kako smo se pa znašle pri iskanju postaj in kateri bus kam pelje iskreno ni bilo teško, saj smo vprašale domačine ali pa pogledale na internet. Še ena stvar, ki se nama je zalo zgodila. Pri ogledu mesta La Laguna sva Zalo ob vračanju domov ugotovili, da Zala nima maske. Upali sva, da na tranvaju nebo redarjev in kolikor sva upali se nama je ravno to zgodilo. Jaz sem ravno stopila notri ko Zali niso pustili saj na tranvaj ne bus nesmes notr, če nimaš maske. Jaz sem ostala na tranvaju, Zala pa na postaji v mestu La Laguna. Sreči sva se našlin potem ko je zala kupila masko.

Dodala bi še to da mi je prevoz tu dogaj zanimiv ter tranvaj najbolj praktičen saj ni zastojev in se hitro kam pride.

Oglejte si tudi