S CIGARETO V MCDONALDS

V torek popoldne smo se odločili, da bomo obiskali »shopping center«.

Najprej smo odšli v trgovino s spominki, kjer smo pogledali, če imajo kaj, kar bi lahko prinesli našim družinskim članom. Prišli smo do ugotovitve, da imajo zelo majhno izbiro. Na našo (mojo) (ne) srečo, pa je bila zraven trgovina s parfumi in kozmetiko, kjer sta Ana in Aneja obstali za kar nekaj časa. Saj vsi vemo kako je, ko mora dekle poiskati »makeup«. Proti koncu, je bilo meni od vseh različnih vonjav že malo slabo, zato sem šel ven na svež zrak.

Pozneje smo odšli v bar, ki so nam ga predlagali dijaki s šole. Bar je zelo lepo urejen in opremljen z najmanj petimi televizijami, razporejenimi po celotnem prostoru. Finci se tukaj zbirajo in skupaj gledajo tekme. Če smo že prišli v bar, smo morali tudi poskusiti pivo, ki so nam ga predlagali.

 Moram priznati, da je imel svoj poseben okus, vendar nam je bil zelo všeč. Saj smo le na Finskem! Ko smo se že skoraj odpravili domov, smo prišli na idejo, da bi šli še v McDonalds, ki je bil takoj za vogalom.

Ko smo naročevali hrano, je do nas pristopil starejši domačin in nas ogovoril. Takoj je priznal, da je pijan, kar se je tudi dobro videlo. V restavracijo je vstopil s prižgano cigareto in kadil kot, da nebi bilo nič. Nato je šel stran od nas in nismo ga več videli. Končno smo prevzeli našo hrano, se usedli in pojedli. Ko smo hoteli oditi, pa smo zopet srečali istega domačina, na kar nam reče »See you later, alligator«. Vsi smo se zasmejali in se tudi mi poslovili. Končno smo se z tramvajem odpravili proti domu, kjer pa nas je čakala še ena naloga…

Do naslednjič… Jaka

Oglejte si tudi