PRVIČ NA LETALU

V nedeljo 7.11 se je naše popotovanje v Španijo začelo.
Dobili smo se na letališču Jožeta Pučnika, kjer smo se prijavili in dobili letalske karte. Najbolj me je skrbelo, ali bo teža kovčka manj kot 23 kilogramov in na koncu mi je zamnjkalo le pol kilograma do magične številke 23. kilogramov. Nato smo se odpravili na “security”, kjer so dali vse naše stvari katere smo nesli na letalo skozi rentgen.
Pri vseh je bilo vse vredu, le mojega sošolca Davida so zadržali, saj je imel pri sebi polno plastenko vode. Nato smo pričakali na letalo in se vkrcali nanj. Z neloliko manjšim letalom smo leteli iz Brnika v Frankfurt. Bila je zelo zanimiva izkušnja posebej pri vletu in pristajanju. Večjih turbulenc nismo imeli. Ko smo pristali v Frankfurtu, nas je pri letalu pričakal avtobus. To mi je bilo zelo čudno saj na Našem letališču v Sloveniji nimajo avtobusev na letališču. Presenetilo me je kako veliko je letališče v Frankfurtu. Saj smo se s avtobusom peljali, kar dolgo. Ko smo prispeli na vhod za tranitne potnike smo se odpravili do našega drugega letala, kateri je bil veliko večji od prejšnega. Na letalu sem stal popolnoma normalno, pri čemer na prvem letalu sem se mogel sklonti če sem hotel hoditi po hodniku. Na obeh letih smo imeli na voljo hrano in pijačo, katera je bila plačljiva.

Zelo zanimvo je bilo opazovanje okolice iz letalskega okenca. Najbolj mi je bilo všeč ko smo leteli čež Alpe, katere so bile zasnežene.
Po pristanku v Španiji, na letališču Madrid smo se odpravili po kovčke. Nato smo poiskali avtobus za Zaragozo in se dopeljali do apartmaja.

                   

Oglejte si tudi