Tako lepo, da bi ostala za vedno!

Zadnji dan v mestu Rovaniemi sva se z Aljo odločili preživeti spet v božičkovi deželi, saj sva imeli občutek, da še vedno nisva videli vse, kar bi lahko. Pridružili sta se nama tudi najine prijateljice iz dijaškega doma, Gwen in Rosse. Za začetek dneva smo se odločile spiti kavo s pre čudovitim pogledom na božičkovo deželo. Bilo je tako lepo, da bi se tja preselila brez premisleka, če bi le imela to možnost. Takoj, ko smo popile kavo pa smo pohitele proti parku, kjer lahko božaš in objemaš haskije. Bili so zelo ubogljivi in prijazni, malo kateri iz med njih pa je bil tudi prestrašen. Odločile smo se da bi šle rade na vožnjo s haskiji, zato smo hitro šle kupit vstopnice. Preden se je vožnja začela, smo imele še malo časa, da smo se sprehodile po vasi in si razgledale na okoli.

Vožnja s haskiji je bila ne verjetna, kjub temu, da je bilo zunaj pribljižno -11 stopinj celzija. Peljale smo se en kilometer, vožnja pa se je na žalost hitro zaključila, saj so bili haskiji zelo hitri. Po končani vožnji pa smo si želele obiskati gospo božičko, tako rekoč božičkovo ženo. Spregovorile smo par besed in se skupaj slikale.
Cel dan je bil seveda ne pozabljiv in neprecenjiv, ampak najbolj mi bo v spominu ostala včerajšnja vožnja z severnimi jeleni in današnja s haskiji. Trenutno pa nas čaka še sedem urna vožnja, nazaj v Jyväskylo.

Oglejte si tudi