Sanje vsakega otroka

Drugi dan sva se na Lapanskem zbudili, uredili in odšli pred hotel. Tam sta naju čakali prijateljici iz dijaškega doma Gwen in Ross. Poklicale smo taksi in se odpravile v Božičkovo deželo. Naprej smo se odločile za kavo, z prečudovitim razgledom na vas. Nato smo se odločile oditi v Haski park.

Videle smo ogromno ogromno Haskijev različnih vrst. Imeli smo voden ogled, kjer nam je gospa pokazala dve različni vrsti Haskijev.

Proti koncu ogleda so k nam iz kletk spustili tudi mladičke, da bi se igrali. Mislila sem jih malo pobožati, vendar so bili tako hitri da jih nisi mogel ujeti. Nad to vrsto psov smo bile tako navdušene, da smo se odločile za vožnjo z njimi. Haskiji so hitri zato ti mrzel veter močno piha v obraz. Bila je super izkušnja in bi jo še kdaj rada ponovila.

Po končani vožnji smo se odličile za obisk gospe božičke, malo smo poklepetale z njo in se slikale. Pot smo nadaljevale proti božičnih trgovinah, kamor smo šle kupiti darilca za domače.

Obisk božičkove dežele mi je bil neizmerno všeč, ta mi bo ostal v spominu do konca življenja. Prepričana sem, da bom še kdaj obiskala to magično vas.

Naj vam povem še prigodo o tem, da sva prejšni večer odločile za voden ogled severnega sija, ki pa ni bil tako poceni. Gospa naju je pobrala pred hotelom in odpravile smo se na pot 33 km daleč, kjer je prelepa lokacija za ogled sija. Prišle smo tja ter strmele smo v nebo. Bilo je oblačno zato je gospa povedala, da imamo samo 10% možnosti da ga bomo videle. Jaz sem vztrajala pri tem, da bi ga rada videla in zelo dolgo opazovala proti temni noči. Minilo je 3 ure in ogleda je bilo konec, na nebo pa nisem videla čisto nič. Malo sem bila žalostna, vendar na nebo ne zmeremo vplivati mi.

Zdaj pa naju čaka dolga noč vožnje z avtobusom, vendar je bilo vredno.

Alja Cencelj

 

 

 

Oglejte si tudi