Lahti smučarski muzej

Tretji dan šole po kosilu smo šli skupaj z profesorico in tremi dijaki v smučarski muzej. Sega v leto 1959, ko so postavili lokalni zimski športni klub ( smučarsko društvo Lahti ). Od leta 1974 je muzej del mestnega muzeja Lahti. Ima 3 nadstropja. V prikličju so imeli večinoma starinske smučke, deske in oblačila, ki so jih v starih časih uporabljali ter zapiski kako in od kdaj je bilo to izedalano.

V prikličju so imeli še sobo z različnimi igrami kot so na primer smučarski skoku smučanje, biatlon ( streljanje tarče ). V prvem  nadstropju so imeli še druge zgodovinske izdelke na primer posoda za kuhanje kave.

In nato še klet kjer so bila večinoma priznanja in nagrade zelo pomembnih oseb za smučarske skoke ali pa nasplošno smučarske igre. Pred vstopom v zadnje del muzeja dobiš podobno TV daljincu, ki ima mikrofon preko katerega lahko poslušal zgodovino celotnega začetka smučarskih iger, ki govori v finščini ali angleščini.

Na koncu ogleda muzeja smo skupaj z profesorico ogledali manjšo trgovinico z različnimi obeski in igračami kjer smo si tudi kupile nekaj manjših obeskov za spomin.

Oglejte si tudi