TO PA RES MORATE OBISKATI IN DOŽIVETI

Slovenija je v mojih očeh zagotovo najlepša država. Sami se tega pogosto niti ne zavedamo in moramo to slišati ter prebrati od tujih turistov, ki to potrjujejo.

Meni ena iz med najzanimivejših izkušenj v tej prelepi deželi, je bila zagotovo obisk visokogorskega smučišča Kanin. Najbolj zanimiv del tega izleta je bil ta, da smo z družino tam smučali še 1. maja. Ko se zaveš, da je v dolini že skoraj poletje, ti pa nekaj nad 2000 metrih smučaš na nekaj metrih snežne podlage, je vsaj meni izjemno. Poleg tega, iz Kanina vidimo še Tržaški zaliv.

Slovenske pestrosti in raznolikosti, tako naravne in kulturne res ne moremo doživeti v dnevu ali tednu, čeprav smo majhna država. Še ena stvar, na katero sem res ponosen so definitivno naša narečja. V primerjavi z drugimi državami, katere imajo več milijonov prebivalcev in le nekaj narečnih skupin, pri nas praktično za vsakim hribom ljudje govorijo in živijo drugače. Tudi sam sem ponosen na moje narečje, ki pa ga težko definiram, saj deloma spadam v dolenjsko narečje, nekaj v zasavsko in tudi veliko pozna se vpliv štajerskega in gorenjskega.

Slovenija je lepa in vredno jo je doživeti in dobro poznati, vedno pa je lepo priti nazaj domov, ne glede na to iz kje se vračamo.

 

 

Slika; pogled iz Kanina; Smučišče Kanin

Oglejte si tudi