Tole pa res morate videti

Ko imaš dovolj vsega in res potrebuješ sprostitev, je v Sloveniji prav poseben kraj, kjer se lahko res odklopiš od čisto vseh skrbi. To je soteska, ki je pri mestecu Borovnica in se imenuje Pekel. Soteska je dobila ime po starih izročilih, saj ko tam reka poplavlja, pravijo da je res kot v peklu, ker je vse pod vodo in je tako je tudi zelo ne prijetno za ljudi, ki živijo na tem območju. Kljub temu je tam, ko so lepe razmere, res čudovito.

Pekel je zelo znan po njegovih petih slapovih, do katerih se sprehodiš po gozdnih stezah, po majhnih lesenih mostovih skozi reko, in Naravne znamenitosti: Soteska Pekel - Raziščite Slovenijopo prikupnih lesenih lestvah. Jaz sem bila tam poleti, in mi je bilo zelo všeč. Res je prijetno, ko je zunaj zelo vroče, ti pa se sprehajaš po sencah gozda, medtem ko kapljice slapu škropijo na vse strani. Meni je že sam pogled na slap izjemen, samo ustaviš se, zazreš v slap in ga spremljaš kako pada, ni bolj sproščujoče stvari na svetu. Moja najljubša točka v tem kraju, pa je definitivno razgledna točka, ki se imenuje Hudičev zob. Jaz sem to točko odkrila čisto ponesreči, ko sem se že vračala iz mojega raziskovanja Pekla. Počasi sem se vračala v dolino, ko sem prišla do skale in sem mislila iti samo naprej po poti. Nato sem zagledala puščico, ki te usmerja na vrh te skale, in tako me je radovednost peljala do vrha, kjer se mi je odprl prečudovit pogled na pokrajino. Ta razgledna točka je tako pomirjajoča da se samo usedeš in uživaš v vsakem trenutku, ki ti je dan.

Izlet v Pekel mi je bil nadvse všeč, in ga morem definitivno še enkrat ponovit. Prej nisem imela najljubšega kraja, in se nikjer še nisem počutila tako dobro kot na Hudičevem zobu sredi narave z res izjemnim razgledom.

Oglejte si tudi