Tole pa res morate obiskati in doživeti sami

Sama zelo rada svoj prosti čas preživljam nad oblaki…vendar še vedno na tleh. Obožujem hoditi v hribe. V Sloveniji imamo kar nekaj zelo lepih gora vendar ni je čez našo najvišjo ki seže kar do 2864 metrov. Triglav je najvišji vrh Julijskih Alp.

Jaz sem se nanj povzpela že petkrat, saj nam je s prijatelji prišlo že kar v navado, da ga obiščemo vsako leto. Zdi sem enkratna priložnost za druženje z bližnjimi ali za bistrenje glave, seveda pa pomaga tudi pri ohranjanju oziroma nabiranju kondicije.

Mnenja o nastanku in pomenu imena gore so deljena. Tri-glav se najverjetneje nanaša na obliko gore, kot se jo vidi iz Bohinja. Vrh z nobene strani ni izrazito troglav, z jugovzhoda pa bi tri glave lahko tvorili Mali Triglav, glavni vrh in Šmarjetna glava.

Na vrhu stoji Aljažev stolp, kjer je tudi popolno mesto za nekaj fotografij, razgled v dolino pa je prečudovit. Nekoliko nižje pod Triglavom pa se nahajajo Sedmera jezera, ki so na pogled zelo prijetna. Voda je polna lepi odtenkov modre in zelene, da bi lahko sedel na travi in občudoval čudesa te narave.

Oglejte si tudi