TO PA RES MORATE OBISKATI

Slovenija, mnogi se ne zavedamo v kako čudoviti deželi bivamo. Na enemu koncu Alpe, na drugemu morje spet drugje jame,… naravne lepote Slovenije res ne razočarajo nobenega prebivalca, kaj šele turista.

Ampak danes ne bom govoril o Alpah, jamah, morju,.. govoril bom o otočku; otočku sredi jezera, gori pa cerkvica kot pravi slavna Avsenikova pesem. Do zdaj ste verjetno že ugotovili, da se gre za Blejsko jezero. Meni osebno je to ena najlepših naravnih znamenitosti v Sloveniji, obdana z gorami, kjer lahko plavaš, skačeš, se sprehodiš okoli jezera, greš v mesto, greš s ”Pletnom” (tako imenovan tradicionalen čoln) na otoček, kjer je Cerkev Marijinega Vnebovzetja, obvezno pa moraš iti na grad, ki stoji na pečini tik nad jezerom in kjer je razgled res neverjeten. Vse to in sem prepričan, da še več je možno početi na Blejskem jezeru in to samo poleti, ko pride zima in jezero zmrzne pa se lahko po njem še sprehajamo, drsamo, gremo peš do otočka.

Blejsko jezero je definitivno nek kraj Slovenije, ki bi ga moral vsak obiskati vsaj enkrat.

slika: https://www.vantagetravel.com/ourjourneys/deluxe-small-ship-cruises/mediterranean-small-ship-cruise/optxx/2022/extend-journey

Oglejte si tudi