Šolske dogodivščine

Zadnjih pet dni v Zaragozi smo bili na šoli San Valero. Pouk imajo od 4 popoldan in do 10 večer, kar nam ni bilo ravno všeč, saj tega nismo navajeni. A smo bili kmalu pomirjeni, ko so nam povedali, da smo lahko v šoli samo do 7 večer.
V sredo 20. 3. smo bili zjutraj v podjetjih, popoldan pa smo že morali biti v šoli. To je bilo za nas malo naporno saj smo vmes imeli časa le 2 uri, da nekaj na hitro pojemo in pripravimo. Ob 4 nas je že čakala učiteljica Jessica, da smo do šole odšli skupaj. Ko smo prišli v razred smo se najprej morali predstaviti in si zbrati skupino, kateri bomo pomagali pri izdelovanju kontejnerjev iz kartona. Tjaša in jaz sva se odločili, da greva v skupino, kjer sta bili dve punci, ki sta govorili dobro angleščino za lažje sporazumevanje. Vsi v skupini so nama razložili in pokazali kakšen kontejner delajo in naju tudi vprašali za kakšen nasvet. V šoli smo bili 3 ure in potem so nam rekli, da lahko gremo domov in mi smo z velikim veseljem odšli, saj smo bili zelo utrujeni.

V četrtek smo se s Španskimi sošolci odpravili na ogled podjetja JCV Shipping, ki je na začetku bil malo dolgočasen, saj nam nobeden ni prevajal v angleščino. Po približno pol ure so se le spomnili, da smo mi tudi tam in nam začeli sproti prevajati. Po končanem ogledu smo se vsi skupaj vrnili v šolo, kjer smo imeli pouk do 7 večer.

Ostale dni je pouk potekal običajno; pomagali smo jim pri različnih projektih, reševali različne kvize, predstavili so nam njihove najljubše znamenitosti Zaragoze…
Dali so nam nalogo, da naredimo predstavitev v Sloveniji in o naši šoli, kar smo morali tudi kasneje predstaviti. Vsi so bili navdušeni nad Slovenijo in nam pravili, da jo bodo definitivno obiskali.

Zadnji dan v šoli pa je potekal tako, da smo se vsi dobili v centru mesta, kjer smo si skupaj ogledali cerkev v času velike noči. Po ogledu cerkve pa so nam organizirali igro ‘Hiša pobega’, kjer smo se razdelili v skupine in smo hodili od točke do točke in iskali namige. Igra nas je zelo zbližala saj smo morali skupaj sodelovati in priti do konca.

Po koncu pa smo se podružili v bližnji kavarni. Z nekaterimi smo si tudi izmenjali kontakte, da ostanemo v stiku.

Oglejte si tudi