Promet

V Zaragozi je javni promet organiziran podobno kot v Sloveniji. Poleg avtobusov imajo še tramvaj. Tramvaj vozi iz severnega dela mesta, skozi center in nadaljuje proti jugu. Tako kot v Sloveniji, ljudje veliko uporabljajo javni prevoz. Opazili smo, da ljudje raje uporabljajo tramvaj kot avtobus, saj je tramvaj vedno bil nabito poln.
Kar pa smo tudi opazili je, da imajo nenormalno število semaforjev. Včasih se nam je zdelo, da so že malo pretiravali. Imajo ogromno krožnih križišč, na katerih je vsaj 5 semaforjev.
Pri pešcih sem opazila, da jih veliko na prehodu za pešce ne čaka na zeleno luč, in prečkajo pri rdeči tudi če ima avto zeleno luč in jih mora čakati.
Kar pa se tiče voznikov pa se mi zdi da so slabši vozniki, kot Slovenci. Vozijo zelo nepazljivo in nestrpno, tudi vozniki avtobusov. Po ulicah pa vedno odmeva zvok trobljenja.
Velika mesta v Španiji so dobro povezana s hitrimi vlaki. Vožnja iz Zaragoze do Madrida ali Barcelone traja samo uro in 15 minut, stane pa povprečno 70 evrov. Če pa bi hotel priti v Barcelono ali Madrid na cenejši način, lahko uporabiš avtobus, ki stane približno 20 evrov, ampak se boš potem vozil 4 ure in sedel na zelo neudobnih sedežih.

Oglejte si tudi