Delovni dan

Moj delovni dan se je začel ob 7:40, ko sem se zbudil. Nato sem se pripravil za delo. Po zajtrku sem se odpravil na metro in sicer linijo 1. Pot traja približno 30min skupaj z hojo, delavnico imata v lasti Alex in njegov brat, odprta pa je le eno leto, zaposlena ima dva delavca. Glede na to, da je to njuna prva delavnica je kar velika, ima štiri dvigala, v načrtu pa ima postavitev še dveh.

Ko sva z sošolcem prispela do delavnice, sva počakala da je šef odprl delavnico. Z delom smo začenjali ob 9ih do 14ih ko smo imeli malico. Prva dva tedna sva imela malico dolgo 2 uri in po eni uri že nisva vedela kaj naj z preostalim časom, zadnja dva tedna pa sva se dogovorila z šefom da imava malico dolgo le eno uro kar je bilo veliko bolje. Po malici sva delala še 3 ure. Delal sem vse od rednih servisov, zavor, menjavo gum in krpanje le teh, do menjave sklopke.

Največ časa sem preživel z Anuarjem, ki mi je bil kot mentor pa čeprav je končal šolo šele pred 4 meseci in je le 1 leto starejši od mene. Čeprav je ravno zaključil šolo pa se vidi da tu nimajo tako velikega poudarka na angleščini saj sva se večinoma sporazumevala z pantomimo, kasneje pa sem se že naučil nekaj španskih besed in je bilo delo lažje. Če pa kaj ni šlo pa je vedno dobro prišel prevajalnik.

Po končanem delu sem se po vožnji z metrojem ponavadi ustavil še v trgovini. Ko sem prispel v stanovanje pa še kaj pojedel se pogovarjal z prijatelji o njihovem dnevu in odšel spat okoli 23ih.

 

Oglejte si tudi