Ogled nogometne tekme

V soboto 2.4. sem si ogledal nogometno tekmo med Atletico Madridom in Deportivo Alaves.

Vse skupaj se je sicer začelo že nedeljo en vikend prej, ko sem kupoval karto preko spleta, kjer imaš na voljo tudi slike, ki prikažejo kakšen pogled na igrišče imaš iz sedeža katerega izbereš. Po nakupu karte sem jo moral še fotokopirati, kar sem storil v lokalni fotokopirnici, kjer je na srečo uslužbenec znal angleško.

In prišla je sobota, cel dan sem bil na trnih glede tekme. Ko je prišel čas za odhod sem najel taksi in se odpravil proti stadionu. Pot do stadiona je trajala malo dlje kot sem pričakoval saj ob nogometnih tekmah zaprejo en del ceste in potem vsi avtomobili prihajajo le iz ene smeri. Ko sem prispel do stadiona sem plačal taksi in se odpravil proti stojnicam z navijaškimi oblačili in podobnimi stvarmi. Tam sem si kupil šal z imeni obeh klubov in datumom, saj se mi je zdel najbolj primeren kot spominek.

Stadion se imenuje stadion Metropolitano ali Wanda Metropolitano zaradi sponzorstva. Sprejme lahko 68,456 gledalcev, in je od sezone 2017-18 dom Atletico Madrida. Stadion je največji na katerem sem bil do sedaj. Že od zunaj sem občudoval njegovo velikost, ko sem iskal vrata skozi katera je bil del z mojim sedežem. Ko sem jih našel sem se postavil v vrsto za vstop, najprej me je pregledal varnostnik, in nato še pregledovalec kart, in bil sem notri.

Našel sem svoj sedež se usedel in pripravil na ogled tekme. Tekma je bila zanimiva za gledati saj je bil rezultat 4 proti 1 za domačo ekipo, atmosfera, ki jo naredijo domači navijači pa ti naježi kožo. Za pot nazaj sem imel sicer malo težav z prevozom domov, saj sem pozabil karto za metro in sem ponovno najel taksi, na katerega sem čakal 30 min. Med tem časom sem se pošteno prezebel in je zelo prijalo sesti v avto. Ob prihodu domov pa sem pod vtisom tekme hitro zapsal.

Oglejte si tudi