Delovni dan

Delovni dan se začne ob 7:20, ko začne zvoniti prva budilka. Zatem počasi vstanem in se pripravim na odhod ob 8:00.

Do najine postaje je približno 10 minut hoje, in če gre vse po načrtu ujameva metro, ki ravno pride na postajo. Z metrojem se voziva približno 40 minut, medtem pa morava še prestopiti na drug metro. Potem naju čaka še približno 20 minut vožnje z tramvajem do delavnice. Delavnica, v kateri delam je dokaj velika ukvarjajo se z ličarijo, kleparijo in seveda popravljanjem vozil. Ko se preoblečem, grem v delavnico in preverim, če je Marcos že pripeljal kakšen avto na servis.

Marcos je mehanik, kateri mi je tudi mentor v času izmenjave. Ima veliko izkušenj, saj je delal kot mehanik na Toyoti, nekaj časa tudi na tovornjakih Mercedes Benz. Imajo veliko vozil katere se lahko najame, zato jih je potrebno redno servisirati, imajo več vrst vozil med njimi prevladujejo Toyotini hibridi kot so Yaris in Corolla, veliko je tudi Volkwagnovih Krafterjev, kakšen Ford in pa Suzuki. Ko sem ga hotel vprašati, če ima že kakšen servis pripravljen je notri zapeljal z Volkswagen Krafterjem, na katerem sem naredil servis.

Škoda, ker imajo samo eno dvigalo za avte pa še takrat je težava, ker je delavnica precej nizka in ni ravno veliko prostora, zato se kombije in večja vozila dela na tleh. Od 9:00 pa do 14:00, ko je malica se proti poldnevu začne malo vleči, potem imamo eno uro pavze in potem do 18:00, ko se zaključi. Nato sledi slaba ura vožnje, če ni gneče na metroju do doma, vmes pa odvisno od dneva še v trgovino po hrano.

Proti večeru še kaj pojem, pogledam kakšen video na youtubu, ali pa se s prijatelji pogovarjamo v dnevni sobi kaj se nam je zgodilo zanimivega v dnevu.

Oglejte si tudi