Odhod domov

V soboto je bil naš zadnji dan v Madridu, zato smo se že v četrtek začeli pripravljati za odhod domov.

Zaradi velikonočnih praznikov, ki jih imajo v Španiji smo bili doma v četrtek in petek. Zato smo lahko v miru pospravili oblačila v potovalke in v popoldanskem času smo lahko odšli se malo po ulicah Madrida. Pomili smo tudi posodo katera je ostala v lijaku in posesali cel apartma. Z oskrbniki apartmaja sem se dogovoril za predajo ključev, vendar to ni bilo potrebno in smo jih lahko pustili na mizi v apartmaju. Kolega je naročil Uber in apartma so zapustili okoli 13:00; nato je sledilo 20minut vožnje do letališča iz katerega smo odleteli naprej. Ob uri smo odšli na check in, da smo dobili karte za letalo in nato je sledilo dolgo čakanje na letalo. Let smo imeli šele ob 17:00 a smo raje odšli prezgodaj, če bi slučajno bile kakšne težave v prometu ali pa na letališču. Na aplikaciji Flightradar sem spremljal, kako je naše letalo potovalo do Madrida in še preden je pristalo je imelo že malo zamude, zato smo bili malo živčni ali nam bo uspelo ujeti let iz Frankfurta.

Let je potekal normalno trajal je 2 ure in pol in v Frankfurt smo pristali kot je bilo planirano, ampak smo imeli kmalu že check in za let v Ljubljano.

Po hitrem postopku smo zapustili letalo in odšli do terminala, kjer je potekal check in. Ko smo prišli do terminala je tam čakalo že veliko ljudi, vendar je imelo letalo zamudo in smo namesto 20:40 poleteli proti Sloveniji šele ob 21:15.

Z avtobusi, ki vozijo pod celim letališčem so nas odpeljali do našega letala na katerega smo se vkrcali in po slabi uri in pol smo pristali na letališču Jožeta Pučnika. Počakati sem moral, da so raztovorili prtljago, da sem prevzel kovček in nato odšel do staršev kateri so me že nestrpno čakali.

Oglejte si tudi