Znamenitosti Madrida

V času naše izmenjave smo s prijatelji obiskali kar nekaj znamenitosti, a lahko bi še kakšno znamenitost več.

Nekaj prvih znamenitosti se je skrivalo v Retiro parku, kot naprimer kristalna palača, ki služi kot zimski vrt v celoti je izdelan iz stekla in železnega okvirja. V notranjosti parka je veliko spomenikov in fontan, v sredini parka pa je tudi jezero, čez katerega se lahko za nekaj evrov pelješ s čolnom.

Ob jezeru se nahaja spomenik Alfonsu XII, katerga je arhitektiral Jose Grases Riera. Na izhodi iz parka lahko v sredini krožišča vidimo spomenik Puerta de Alcala, to so bila vrata nekdanjih zidov Filipa IV.

Malo nižje se nahaja ministrstvo za socialne zadeve, katerih sedež se nahaja v stavbi, ki zelo spominja na arhitekturo iz 16. stoletja.

V bližini ministrstva je tudi urad za zvezne vlade, ki ima tudi zelo poseben izgled. Obiskali smo tudi Plaza Mayor, živahen glavni trg v Madridu.

Blizu trga se nahaja kraljeva palača, nasproti palače pa je baročna katedrala Almudena, znana po barvitih kapelah in muzeju.

Pot smo nadaljevali mimo spomenika posvečenega odkritju Amerike, kjer se nahaja tudi ena največjih Španskih zastav.

Španija je zelo znana po bikoborbah. Ko smo šli na izlet v Toledo smo pot začeli zraven arene za bikoborbe. Odprta je bila leta 1931 in sprejme 25.000 obiskovalcev.

Obiskali smo tudi živalski vrt, kateri je eden izmed večjih v Španiji, kateri ima velike pande, velik je 20 hektarjev v njem je tudi akvarij.

Znamenitosti je še veliko, vendar sem opisal samo tiste katere smo si ogledali ali smo jih obiskali, če bi imeli bolj normalen delovnik, bi si verjetno ogledali več znamenitosti.

Oglejte si tudi