Napačen pnevmatski ventil

Že doma v Sloveniji sem se hotel naučiti kaj novega o pnevmatiki, saj nisem vedel ravno veliko o tem.

V šoli v mestu Sønderborg smo dobili učitelja, ki nas bo naučil veliko novega o pnevmatiki. Že prvi dan po ogledu šole smo začeli z delom.

Najprej nam je razložil osnove pnevmatike, dobili pa smo tudi delovne liste katere bomo izpolnjevali ta dva tedna. Nato smo začeli z reševanjem delovnih nalog na listih. Naloge, ki smo jih reševali na začetku se mi še niso zdele tako težke, vendar pa se mi je zdela vsaka naslednja naloga težja.

Najprej smo morali na list z že vrisanimi pnevmatskimi komponentami pravilno vrisati vezavo cevi in mu po končani risbi pokazati risbo. On pa nam je povedal če smo pravilno narisali vezavo.

Potem smo morali še to znanje pokazati v praksi, kar se mi je zdelo zelo zanimivo, saj smo tako še v živo videli kako deluje sistem z slike. Ker pa sem jaz že na začetku izbral napačen pnevmatski ventil sistem ni pravilno deloval. Po dolgem ugotavljanju napake in z profesorjevo pomočjo sem ugotovil kaj sem naredil narobe. Nato sem popravil napako in sistem je deloval pravilno.

Upam da se bom naučil še veliko novega o pnevmatiki v teh dneh, ko bom tukaj.

Oglejte si tudi